Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου γιορτάζει την Κυριακή 2 Απριλίου την ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά. Ο μαγικός κόσμος του «ποιητή – παραμυθά» ζωντανεύει με δραματοποιήσεις και αφηγήσεις και η Βιβλιοθήκη Ναυπλίου υποδέχεται γονείς και παιδιά για να χαρούν τα φανταστικά του ταξίδια.

Η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου δραματοποιεί και παρουσιάζει, στην αίθουσα του δανειστικού τμήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου, δυο ιστορίες του αγαπημένου συγγραφέα.

«Το στοχολούλουδο», ένα από τα παλαιότερα και λιγότερο γνωστά παραμύθια του Τριβιζά και η δημοφιλέστατη «Χώρα δίχως γάτες» παρουσιάζονται δραματοποιημένα σε σκηνοθετική επιμέλεια Εύας Γιαγκιόζη. Παίζουν οι Αραπάκη Τζίνα, Γαβρίλη Πένυ, Χατζηγεωργίου Μυρτώ και η Παπαχρήστου Κατερίνα. Τη μουσική επιμέλεια έχουν ο Γιάννης Σαρηγιάννης και η Πένυ Γαβρίλη.

Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος, η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Ελένη Μάρα οργανώνει βιωματικό εργαστήριο ανάγνωσης του παραμυθιού «Τα χρωματιστά κοράκια», με παιχνίδια γνωριμίας, ενεργοποίηση ομάδας, αφήγηση και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος ξεκινά στις 10:30 π.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου για την εκδήλωση.