Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου πραγματοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα πλαίσια υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ερευνητικών Εργασιών (project) ή και απλών Εκπαιδευτικών Περιπάτων.

Τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα απευθύνονται σε μικρές ομάδες μαθητών (25 ατόμων) και έχουν διάρκεια μία έως μιάμιση ώρα. Μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τους σκοπούς και τους στόχους των ομάδων μαθητών και πραγματοποιούνται είτε στο χώρο της Βιβλιοθήκης (ημέρες και ώρες λειτουργίας της) είτε με περιηγήσεις στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και τα κάστρα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (χωρίς κόστος), αφού για την πραγματοποίηση τους, η Βιβλιοθήκη στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά σημαντικών φορέων και ανθρώπων της πόλης μας.

Τα θέματα που προτείνονται αφορούν στο βιβλίο και την ανάγνωση, στην αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών, στη διαχείριση συναισθημάτων, στη σχολική ζωή, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την τοπική Ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη των Εκπ/κών Προγραμμάτων κ. Ελένη Κριεμάδη στο τηλέφωνο: 27520 27256 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 14:00) ή στο email: edu@vivl-nafpl.arg.sch.gr

Δείτε εδώ τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη μας το τρέχον σχολικό έτος και εδώ τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα προηγούμενων ετών.