Το Σάββατο 25 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου εκδήλωση με τίτλο «Ποιος χρειάζεται τη βιβλιοθήκη σήμερα;» με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Harvard και τη Νέα Βιβλιοθήκη του Χώρου Τέχνης και Πολιτισμού Φουγάρο.

Στην εκδήλωση έγινε μια σύντομη παρουσίαση των συνδιοργανωτριών Βιβλιοθηκών από τους εκπροσώπους τους. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Τσιμπόγλου που αναφέρθηκε στο έργο της μεταφοράς της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο νέο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, απαντώντας ταυτόχρονα στο ερώτημα: «Ποιος χρειάζεται τη βιβλιοθήκη σήμερα;»

 

 

Τα βίντεο από την εκδήλωση που μπορείτε να δείτε και στο κανάλι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” στο Youtube.

 

                 

 

Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ. Τσιμπόγλου, που ευγενικά μας παραχώρησε για δημοσίευση. Πατήστε στην εικόνα για να την κατεβάσετε.

 

Η παρουσίαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου που έγινε στην εκδήλωση. Πατήστε στην εικόνα για να την κατεβάσετε.