Ταξιδιάρικα ποντίκια, πονηρές γάτες, και χρωματιστά κοράκια αναστάτωσαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, το πρωινό της Κυριακής, καθώς ανακατεύτηκαν με χαρούμενα μικρά παιδιά, στη γιορτή του παιδικού βιβλίου.

Το κέφι και η φαντασία της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου παρέσυρε μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των ηρώων του Ευγένιου Τριβιζά. Η Τζίνα Αραπάκη, η Πένυ Γαβρίλη,η Μυρτώ Χατζηγεωργίου και η Κατερίνα Παπαχρήστου με την ευφάνταστη σκηνοθετική καθοδήγηση της Εύας Γιαγκιόζη ενθουσίασαν τους πολλούς μικρούς φίλους των βιβλίων, που μαζί με τους γονείς τους γέλασαν με τις περιπέτειες στη «Χώρα δίχως γάτες» και συγκινήθηκαν με το ρομαντικό «στοχολούλουδο». Η μουσική επιμέλεια της Πένυς Γαβρίλη και του Γιάννη Σαρηγιάννη καθώς και η εικαστική απόδοση των εικόνων του Τριβιζά από την Αναστασία Παπαγεωργίου συνέβαλαν στο εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα μιας ευαίσθητης δραματοποίησης.

Το εργαστήρι ανάγνωσης που πραγματοποίησε στη συνέχεια η Ελένη Μάρα, υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, έδωσε την ευκαιρία στους μικρότερους σε ηλικία να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να εκφραστούν με αυθορμητισμό και αφοπλιστική δημιουργική χαρά σε μια πρωτότυπη συνάντηση με τα «Τα χρωματιστά κοράκια» του Ευγένιου Τριβιζά.

Τα παιδικά χαμόγελα και τα μεγάλα μάτια που άνοιξαν διάπλατα για να χωρέσουν τις μαγικές εικόνες των παραμυθιών έφεραν μια φωτεινή χαρούμενη άνοιξη ανάμεσα στα βιβλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου.